Overslaan en naar de inhoud gaan
Kaas
Van de boerderij

'Kletskaas'..lees ons verhaal!

Van Chatten naar kletskaas!

Het avontuur begon in 2017 met een eenvoudig sms'je van Lekkerkerk naar Canada, een berichtje dat de kiem legde voor een bijzondere verbinding tussen twee werelden. Via gemeenschappelijke vrienden werden we aan elkaar voorgesteld, en zo begon het verhaal van Jan & Jan Herm, Jan Herm destijds nog woonachtig in het verre Canada.

De digitale gesprekken bloeiden op via WhatsApp, waar we urenlang met elkaar kletsten over van alles en nog wat. Wat begon als informeel geklets, groeide al snel uit tot iets veel diepgaanders. Na anderhalf jaar van intensieve digitale communicatie en menig vliegreis over en weer, nam Jan Herm het moedige besluit om terug te keren naar Nederland. Zijn doel? Samen met Jan de boerderij van zijn ouders overnemen en een nieuw hoofdstuk in hun levens beginnen.

Nu, als compagnons op de boerderij, hebben we niet alleen onze krachten gebundeld, maar ook de melk van onze koeien omgetoverd tot de meest verrukkelijke kazen. Als een knipoog naar onze digitale oorsprong en eindeloze gesprekken, hebben we een bijzondere naam bedacht voor onze oude overjarige kaas: 'Kletskaas'. Want net zoals onze gesprekken is deze kaas rijk aan smaak en karakter, gevormd door de unieke reis die begon met een simpel sms'je en nu resulteert in heerlijke, met liefde gemaakte kaas.

Kaas van de boerderij; van eigen koe

Al meer dan 100 jaar maken wij op Kaasboerderij Speksnijder zelf van de melk van onze eigen koeien de lekkerste Kaas van de boerderij. In de kaasmakerij maken we op traditionele wijze kaas van gethermiseerde melk. Bij de verwerking tot kaas blijven het oorspronkelijke vetgehalte en de natuurlijke aroma's maximaal bewaard. Het is daarom niet nodig kleur-, geur- of smaakstoffen toe te voegen.

Naast de traditionele Goudse kaas, hebben we ook diverse soorten kruidenkaas in onze winkel zoals: Italiaanse, Bieslook Paprika, Kruidnagel, LenteUi-Bospaddestoel, Komijn, Fenegriek, Brandnetel, Sambal, Ras el Hanout, 

Een kaas- of borrelplank is super gezellig met een goed glas wijn voor het borreluurtje, ook sluit je er een mooi diner mee af. Heb je vragen informeer gerust naar de mogelijkheden.

Heb jij wel eens van kletskaas gehoord?
Lees hier het verhaal achter kletskaas!

Kaas van de boerderij; van eigen koe

Al meer dan 100 jaar maken wij op Kaasboerderij Speksnijder zelf van de melk van onze eigen koeien de lekkerste Kaas van de boerderij. In de kaasmakerij maken we op traditionele wijze kaas van gethermiseerde melk. Bij de verwerking tot kaas blijven het oorspronkelijke vetgehalte en de natuurlijke aroma's maximaal bewaard. Het is daarom niet nodig kleur-, geur- of smaakstoffen toe te voegen.

Naast de traditionele Goudse kaas, hebben we ook diverse soorten kruidenkaas in onze winkel zoals: Italiaanse, Bieslook Paprika, Kruidnagel, LenteUi-Bospaddestoel, Komijn, Fenegriek, Brandnetel, Sambal, Ras el Hanout, 

Een kaas- of borrelplank is super gezellig met een goed glas wijn voor het borreluurtje, ook sluit je er een mooi diner mee af. Heb je vragen informeer gerust naar de mogelijkheden.

Heb jij wel eens van kletskaas gehoord? Lees hier het verhaal achter kletskaas!

Bedrijfsovername

Deze foto is gemaakt voor de bedrijfsovername, van links naar rechts, Jan, Gerrit, Jan Herm en Nel 

 

Kaas keren

Iedere week moeten alle kazen in onze opslag gekeerd worden, hierbij een versneld filmpje